Evenementen

Verslag startdag

We schrijven 10 augustus 2014. We bevinden ons ergens rond de middag. Na 10 dagen doodse rust in de acasiastraat komt hier nu abrupt een einde aan. Want de chiro keert terug van kamp. Zo komt de camion toe en krijgt alles terug zijn vertrouwde plaats in de chiro. Ook worden (eindelijk) de kampaandenkens uitgedeeld en hier en daar zien we een traantje rollen. Velen zien dit moment dan ook aan als het einde van een verhaal. Maar voor ons niet! Voor ons begint hier juist een nieuw verhaal. We kruipen die avond dan wel met een dubbel gevoel in bed, want het kamp mocht dan misschien toch iets langer geduurd hebben. Maar kruipen ook in bed met al wat dromen en verlangens naar volgend jaar toe. Wordt het jaar even tof? Wie zal mijn leiding worden? Hoe zal het starten…
Op 13 september was het dan zover. We kregen met z’n allen een antwoord op bovenstaande vragen met onze startdag. Maar ging het allemaal iets te snel voor je? Dan kun je hier de dag nog eens herbeleven op je eigen (lees)tempo.

Laten we beginnen bij het begin en dat is logischer wijs het binnen komen in de chiro. Alleen ging dit niet zomaar. Je moet namelijk eerst het parcour kunnen afleggen. Al vormden de steile bank, de sprong, de koprol en onder het legernet kruipen voor niemand een probleem.
Maar dat was nog maar het eerste deel. Want dan moesten nog de onvermijdelijke proeven volgen om na te gaan, wie naar de volgende afdeling kan overgaan. Zo moesten de speelclubbers een rekensom kunnen oplossen. Voor de rakwi’s was er nog iets speciaals verbonden aan het begin van het nieuwe jaar. Zo mochten ze nog een slagroomtaart in het gezicht van hun leiding draaien als tegenprestatie van op kamp. Daarna moesten de rakwi’s zo vlug mogelijk de overschotten van die slagroom opeten om over te moeten gaan. De tito’s moesten geblinddoekt over de pleine lopen om zo bekertjes die gevuld waren met water te vinden. De groep die als eerste met dat water een bekkentje kon vullen, mocht overgaan naar de volgende afdeling. De ketis’ kregen één van de simpelste opdrachten. Het enige wat ze moesten doen was zo snel mogelijk met hun groepje op een stoel staan, zonder dat nog iemand de grond raakt. En tot slot moesten de aspi’s zich nog bewijzen dat ze leiding konden worden. Dit konden ze doen door de ingrediënten in een bepaald brouwseltje te raden. Door een klein incidentje achteraf, hebben ze het bekertje per ongelijk over hen heen gekregen.

Nadat de afdelingen gevormd waren dook er een probleem op. De kuisvrouwen van de chiro zijn ontevreden, omdat die er zo deftig bij ligt. Hierdoor dreigen ze hun werk te verliezen! Vooral aan de leiding die in veel te nette witte pakken rondliep, moest er dringend iets gedaan worden. En hoe kan dat beter dan hen allemaal in te kleuren met verf? Maar daarvoor moet je natuurlijk eerst verf hebben. Iedereen kon verf op het Kerelsplein verdienen bij de verschillende standjes. Daarnaast kreeg iedereen ook telkens een tip mee, waarmee ze hun leiding konden raden. Als ze wisten wie het was, konden ze op het einde hem/haar helemaal besmeuren met hun afdelingskleur. En dan natuurlijk maar hopen dat je de juiste gepakt had.

Hiernaar hadden we natuurlijk allemaal honger gekregen en waren we dus heel content dat we de voeten onder de tafel konden schuiven voor een overheerlijk spaghetti maal van de koks. Waarvoor we hen bij deze nog eens willen bedanken.
Maar veel tijd bleef er daarachter echter niet meer over. Al kon elke afdeling zich nog even afzonderen, zodat iedereen in de groep elkaar wat beter leerde kennen.
Nadat toen nog een korte briefing voor de ouders volgde, was de startdag pas definitief gedaan en kon iedereen moe maar gelukkig huiswaarts keren.

De colorshake

De colorshake was een uitdaging naar alle Chiro's in Vlaanderen toe. Het was de bodoeling om een soort Harlem-shake te maken helemaal in de ban van het jaarthema. Zo raakte bij ons iedereen bedolven onder de verf.

Bekijk hieronder de andere inzendingen.
Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Chiro Waregem Centrum.