Aflevering 5: De vuilnisbak

De gsm is rustig op wandel met Blik en Brik, tot ze in de verte de propvolle vuilnisbak zien staan.
Blik: (schikt, slaat handen voor de mond, doet de anderen stoppen) “Sssshhhiiiiiiit. Is dat daar de vuilnisbak niet? Dekkkkiiiiiiinng!” (ze bukt zich en gaat plat op haar buik liggen)
Brik: “Sapperdepitjes, je hebt gelijk, Blik.” (zoekt nu ook dekking)
Gsm: “Meisjes, meisjes. Kalm, kalm. Ik heb tijdens mijn cursussen zenmeditatie geleerd dat je je angsten recht in de ogen moet kijken, in plaats van ervan te gaan lopen. De vuilnisbak is geen vijand, maar gewoon een vriend die je nog niet kent. Iedereen heeft zijn of haar plaats hier op aarde.”
Blik: “Da's gemakkelijk, zo wat spiritueel zijn. Ik heb erin gezeten, in die bullebak. Een vuil ventje is 't, zeg maar dat ik het gezegd heb!”
Brik: You're right, Brikje. Hate the guy too!”
Gsm: “Oké, jullie mogen hem vrezen en haten, maar we gaan er wel langs en we zeggen goedendag. Anders ...”
Brik: “Let' s face our fears, Blik. Gsm, jij gaat wel eerst.”
Gsm: “Oké dames, volg mij.”
Blik: “Dit is zo'n moment waarop ik heimwee heb naar de tijd dat blikjes zoals ik niet bestonden en cola nog gewoon uit literflessen kwam die niks met een vuilnisbak te maken hadden. Ik zweer het: ik vervloek de dag dat ik als blik geboren ben.”
Brik: “You're so pathetic.
Ze wandelen langs de vuilnisbak. Gsm zegt hem goedendag, Blik knikt schichtig in zijn richting, Brik wandelt hem in een boog voorbij en mompelt: 'Gij se bullebak!'