Aflevering 6: Afscheid bij de PMD

Nadat het trio de vuilnisbak getrotseerd heeft, wandelen ze rustig en vrolijk verder. In de verte zien ze iets blauws blinken.

Blik: Jawel, 't is 'm! Ja, het is 'm! Het is de pmd die ik daar zo zie blinken! Amai, mijn moeder draait zich nu om in haar graf. Van geluk bedoel ik, hé, van geluk!
Brik: (tuurt in de verte) Ja, je hebt gelijk, Blik. Het is de pmd! Ik voel de vibe al. De vibe van de gelijkgestemden. Geen concurrentie meer met klein gevaarlijk afval, rottende banenschillen, of vuile servetten vol ketchup en mayonaise. Home sweet home!
Gsm:  (kijkt somber voor zich uit ) Dit afscheid komt wel erg abrupt. Ik dacht dat we eerst mijn rustplek zouden passeren – het containerpark kan niet ver meer zijn, toch? Och meisjes, dit afscheid komt zo vroeg. Ja, dit grijpt mij werkelijk naar de keel.
Blik: We bellen noooooog! Oei, mevrouw Gsm, gij ziet zo bleek opeens?
Gsm: Ja, wel, ik ben gesteld geraakt op jullie aanwezigheid, ik...
Blik: Begrijpt gij wat ik begrijp, Brikske?
Brik: Ik begrijp niet wat je bedoelt, als je begrijpt wat ik bedoel.
Blik: Dat we ons madam naar het containerpark moeten brengen.
Brik: Ah, dat bedoel je.  A woman's gotta do what a woman's gotta do, Blik. We brengen haar naar haar rusthuis: het containerpark.
Gsm: Zouden jullie dat echt willen doen?
Blik: Omdat gij het zijt. En omdat ge mij er doorgesleurd hebt, toen ik het moeilijk had met de vuilnisbak.
Gsm: Dank je wel, meisjes. Dit is meer dan ik op mijn leeftijd had durven hopen. Er zit meer in jullie dan alleen pmd! Jullie zijn echte dames voor mij.
Brik: Thanks for the feedback, Gsm!

Blik en Brik ondersteunen Gsm en zetten hun wandeling verder. Gsm pinkt een traantje weg. Brik ook.

Het artikel met de bijhorende samenvatting kon je vinden in de paasoink van '17