Verloop van een normale chiromiddag

Hieronder beschrijven we kort het verloop van een normale chironamiddag. Bij speciale gebeurtenissen kan hier uiteraard van afgeweken worden. Dergelijke activiteiten kan u steeds terug vinden in de kalender. Ook wordt er extra info hieromtrent meegedeeld in de oink, de FB-pagina, de site en briefjes die in de Chiro worden uitgedeeld.

De Chiro opent haar deuren vanaf 13:30. Vanaf dan zijn alle leden welkom. Je kan dan on ons grasveld een spelletje voetbal spelen, een beetje bijkletsen met je vriend(innen), …
Vanaf 14:00 verzamelen alle afdelingen samen in één grote halve cirkel, naar het chiroheem toe gericht. Dit is voor de opening. Hierin spelen een aantal personen van de leiding een kort en grappig toneeltje. Vaak is dit gebaseerd op de actualiteit.
Hierna volgen de mededelingen. Dit houdt in de dat eerstvolgende gebeurtenissen die gepland zijn, even overlopen worden. Ook andere belangrijke info die je ook op de site e.d. kan terugvinden wordt hier herhaald. Bijvoorbeeld een fout in de kalender die al reeds aangepast is. Of nog een oproep om voor een bepaalde activiteit/financiële actie in te schrijven…
Na het toneeltje en de mededelingen volgt een klein groepsspel. Dit is (meestal) een klassiek chirospel dat met de hele chiro samen gespeeld wordt. Normaal duurt dit niet langer dan een kwartier.

Hierna verzamelen alle afdelingen terug. Meestal gaan ze dan eerst naar hun eigen afdelingslokaal om wat overtollig gerief achter te laten zoals een rugzak of een trui bij warm weer…
Eenmaal dit gepasseerd is begint iedere afdeling individueel aan de activiteit die de leiding voor hen heeft voorbereid. Deze activiteit houd iedere week uiteraard iets anders in. De ene week is het misschien een laddercompetitie, terwijl de week erna er misschien een knutselactiviteit is en de week daarna er een verplaatsing is. Of wat dacht je van een piratenspel waarin we moeten zoeken naar de verloren schat. Alles kan!
 

Na dat vele spelen is het tijd voor een 4-uurtje. Dit tussendoortje moet steeds zelf meegebracht worden. Er kunnen dus geen koeken of drank e.d. bij de leiding gekocht worden. Meestal wordt het 4-uurtje samen geheten met je eigen afdeling en dus niet met de hele chiro samen.
Vlak na het 4-uurtje volgt het vrij spel. Hierin mag iedereen een kwartier tot maximaal een halfuur vrij rondlopen in spelen in de chiro en op het Kerelsplein. Er is dan ook altijd een wakend oog aanwezig op het Kerelsplein. De oudste afdelingen houden normaliter geen vrij spel meer, maar blijven achter het 4-uur eerder wat met elkaar chillen.

Eenmaal dit alles gepasseerd is, is het voor de allerkleinsten al bijna tijd om naar huis te gaan. De ouderen beginnen aan het tweede deel van hun activiteit. Tot ook zij naar huis mogen. Wanneer de chiro precies afgelopen is, kan je hier vinden.