geschiedenis

Chiro Romejo is de afkorting voor Roeselare Meisjes Jongens. Oorspronkelijk waren er drie Chiro's, en op 1 september 2002 zijn deze drie Chiro's samengesmolten. Hieronder vinden jullie een woordje uitleg.

De eerste Chiro die ik jullie voorstel is Chiro Roehha. De volledige naam van deze jeugdbeweging luidt als volgt: Roeselare Heilig Hart. Deze Chiro was "DE" jongenschiro van Roeselare. Meer dan 60 jaar organiseerde de leidingsploeg tal van activiteiten vanuit hun uitvalsbasis de Sint Aloïsius school.

De tweede Chiro is Meisjes Chiro Heilig Hart. Dit was de vrouwelijke tak van de Heilig Hart parochie. Ook deze Chiro hield 40 jaar lang trots stand en kon zo alle meisjes van de Heilig Hart parochie elke zondag bekoren.

Dan hebben we nog Chiro Sint-Michiel. Deze jeugdbeweging bevond zich op de parochie Sint-Michiel te Roeselare en daar konden de Chirowietjes zich elke zondag uitleven aan het parochiaal centrum waar Chiro Sint-Michiel gevestigd was.

En toen brak een belangrijk moment aan: September 2002.

De drie hierboven vermelde Chiro's raakten stilaan in de problemen. De één kreeg te kampen met een tekort aan leiding, de ander had de zondag te weinig leden. Zo sloegen we de handen in elkaar en kwamen we tot de perfecte oplossing: Chiro Sint-Michiel, Meisjes Chiro Heilig Hart en Chiro Roehha werden samen gesmolten tot één resultaat: Chiro Romejo.

En vandaag de dag is Chiro Romejo nog altijd actief. Na jaren zwoegen en zweten en dankzij de hulp van vzw De Speelberg, kon Chiro Romejo zijn intrek nemen in enkele splinternieuwe lokalen in de Acaciastraat te Roeselare. Deze lokalen dragen de naam "De speelberg".

Zoals je ziet hoeft de Roeselaarse jeugd na bijna 70 jaar nog altijd geen enkele saaie zondagmiddag te beleven, ze kunnen altijd terecht bij Chiro Romejo en met de volledige leidingsploeg stellen wij al het mogelijke in het werk om er minimum nog eens 70 jaar bovenop te doen.