Volwassen Begeleider

Tine

Naam: Tine Vanlouwe

Werk: leerkracht Nederlands/aardrijkskunde

Tel.: 0486 79 24 01

E-mail: vb@chiroromejo.be

Geboortedatum: 01/08/1977

Hobby’s: lezen, reizen

Schoenmaat: 37

Het eerste wat ik doe als ik opsta: bedoel je voor of nadat ik gezucht heb dat ik het nog te vroeg vind?  M’n gezicht wassen met koud water.

Mijn droomauto?  Een die gewoon goed rijdt

Als ik een beetje stink, dan…een beetje maar?  Dan is dat maar zo.

De ergste geur die ik me kan inbeelden: hm, ik heb niet meteen een echt goede geurzin.  Al zitten er een paar leiders tussen die een sterk geurtje weten te verspreiden!

Film waarbij ik moest huilen? Als mama steeds meer, …leef me vaak te veel in als ik tv kijk.

Als ik 30 seconden aandacht kreeg van de hele wereld dan zou ik daar veel lange nachten over gepiekerd hebben om ze goed te besteden.

Mocht ik na de dood als een dier terugkeren dan kies ik voor een leeuw, wat een machtige en prachtige beesten! (Ik ben al een leeuw als sterrenbeeld)

De VB: in het kraaiennest van het chiroschip!

De VB zit hoog en droog in het kraaiennest, hij of zij vaart altijd dezelfde koers als de groep (die onderaan op het dek druk bezig is om het schip varende te houden) maar zal die koers nooit bepalen. De leidingsmensen zijn verantwoordelijk voor het stuur en de zeilen, zij maken uit in welke richting hun schip vaart en zij nemen de VB op al hun tochten mee. De VB heeft dan ook vertrouwen in de bemanning en gelooft in de tocht die hun schip maakt.

Hoewel de VB dus integraal deel uitmaakt van de bemanning en heel goed weet waar de hele crew mee bezig is, staat hij of zij toch een beetje buiten de ploeg. Terwijl iedereen druk over en weer loopt op het dek, staat hij of zij een beetje op afstand toe te kijken. Iedereen weet dan ook dat zij in het kraaiennest terecht kunnen als ze eventjes willen wegvluchten van de drukte beneden en dat zij in het kraaiennest dan eventjes weer op hun positieven kunnen komen.

Natuurlijk heeft ook de kraaiennestpersoon taken! De VB houdt een oogje in’t zeil en ziet vanuit het kraaiennest heel wat zaken die de bemanning beneden niet zo direct opmerkt. Zij hebben immers genoeg werk en zijn vaak zo druk in de weer dat ze bepaalde dingen over het hoofd zien of niet zien aankomen.

Alleen al omdat degene in het kraaiennest een speciaal plaatsje heeft, heeft hij of zij als enige de mogelijkheid om bepaalde dingen te zien. De interessante informatie moet doorgegeven worden aan de bemanning, zodat zij er dan rekening mee kunnen houden bij het bepalen van hun koers. Als er bijvoorbeeld een eiland, een storm of piraten in aantocht zijn, zal de VB de ploeg dadelijk op de hoogte brengen. Zij kunnen dan, als ze willen, de koers bijstellen of het stuur omdraaien. De VB zal echter nooit zelf naar beneden komen om het roer over te nemen. Vol vertrouwen vaart de VB dan ook mee in de richting die de bemanning heeft bepaald!

(bron: Chirojeugd Vlaanderen)